Szabadhely mutatása

Segít az ügyfeleknek megtalálni a szabad parkoló helyeket. Olyan eldugottabb helyek megtalálását is segíti, amit a vezető nem találna meg. Ezzel nagy mértékben javítja a vevői elégedettséget.

Megszünteti a parkolókban kialakuló káoszt

Feleslegessé teszi a haszontalan össze-vissza gurulást a szababhely felkutatásáért. A szabadhely számát már a parkolás megkezdésénél is jelzi.

Hiteles statisztikai adatokat szolgáltat

Pontos adatokat szolgáltat a pillanatnyi-, és adott időszak helykihasználtságáról. Ezzel elősegíti az optimális árazást is.

Hatékony helykihasználás

Az eldugottabb szabad parkolóhelyek könnyebb megtalálásával nem csak az ügyfél lesz elégedett, de javítja a helykihasználtságot és így bevételnövekedést eredményez.

 

 

system1sys2display

A RENDSZER ELEMEI:

  • Ultrahangos szabad hely érzékelő RS 485 interfésszel.
  • Parkolóhely állapotát kijelző zöld - piros LED lámpa.
  • Forgalomirányító és szabad hely számokat kijelző táblák.
  • Adat koncentrátor modul amely összegyűjti az érzékelők adatait.
  • Érzékelő adatokat összegyűjtő adatgyűjtő rendszer.
  • központi vezérlő PC.
  • Bejárati sorompó vezérlő.
  • Statisztikai modul.

 

A RENDSZER FELÉPÍTÉSE:

 

Minden parkolóhely fölé telepítésre kerül egy helyfoglaltság érzékelő eszköz. Minden érzékelő többszínű LED lámpához kapcsolódik a közlekedési út szélén zöld/piros színnel jelzi, hogy az adott parkolóhely szabad, vagy foglalt. Így a közlekedő útra benéző autós azonnal áttekintheti, hogy az adott területen van-e szabad parkolóhely. Az ilyen kiépítettségű rendszert offline rendszernek nevezzük. Ez ugyan segíti az autósoknak a szabad parkolóhelyek megtalálásában, de nem tudja a forgalmat irányítani szabad parkolóhelyek felé, illetve nem tud információt adni a teljes parkoló állapotáról, kihasználtságáról. A rendszer magasabb szintű kiépítettsége esetén (online rendszer) lehetőség van arra, hogy az egyes érzékelők által összegyűjtött adatokat egy számítógép összegezze, és tetszőleges területen megállapítsa a rendelkezésre álló szabad parkoló helyek számát, és azt egy kijelzőn megjelenítse. Így a parkolóban tetszőleges elágazási ponton tájékozódhat az autós, hogy merre érdemes helyet keresnie. Ez segít abban, hogy a parkoló eldugottabb helyei se maradjanak üresen. A rendszer szintén képes arra, hogy összegezze tetszőleges parkoló szektorban a szabad helyek számát, és ha az egy beállított szint alá csökken, akkor nem csak a szabad helyek számát jelzi ki, hanem vezérelheti a bejárati sorompót és lezárhatja a parkoló szektor bejáratát. Ha a parkoló túltelítettsége megszűnik, akkor ismét automatikusan kinyílik a bejárati sorompó. A számítógép képernyőjén látható a parkoló alaprajzán az egyes parkolóhelyek állapota. Így könnyen áttekinthető a szabad helyek elhelyezkedése, és száma. Nagyobb irodaházakban lehetőség van arra is, hogy az egyes cégek akik rendelkeznek saját parkoló résszel láthassák, hogy mennyi az általuk aktuálisan használható szabad helyek száma.

 

A PARKOLÁSI SZOFTVER KÉPERNYŐ KÉPE:

 

map